Orange Lions 3x3 ondersteund op weg naar Tokyo

13 April 2018

Als partner van de NBB en bevoorrechte leverancier van 3x3 basketball, is Janssen-Fritsen verheugd dat de Nederlandse 3x3 basketbalmannen door NOC*NSF financieel ondersteund worden op hun weg naar Tokyo 2020.

Deze financiële steun is mogelijk dankzij het extra budget dat het kabinet vanaf 2018 jaarlijks beschikbaar stelt voor topsport. De financiële ondersteuning draagt bij aan het intensiveren en professionaliseren van het sportprogramma, waardoor de poel van topspelers die 3x3 willen spelen, kan worden vergroot. Ook zorgt de steun van de NOC*NSF en het ministerie van VWS voor een betere voorbereiding op de kwalificatie voor Tokyo in 2020. Bovendien is dit een geweldige erkenning voor de prestaties die de Nederlandse 3x3 mannen van bondscoach Brian Benjamin de afgelopen jaren hebben geleverd. 

Zo spelen de Orange Lions structureel in de top acht van Europa en de wereld op grote eindtoernooien. In 2016 veroverde Nederland bij de FIBA 3x3 Europe Cup (EK) het brons en bij de World Cup (WK) werd Oranje zesde. Vorig jaar werd daar de zevende plek bij het EK en het zilver bij het WK aan toegevoegd. Dat WK-zilver is de beste prestatie ooit van een Nederlands valide basketbalteam bij de senioren.

Olympische status
3x3 Basketball kreeg in juni 2017 een olympische status. In 2020 staat deze razendsnel groeiende basketbalvorm voor het eerst op het programma bij de Olympische Spelen. De 3x3 mannen, die onderdeel zijn van TeamNL, willen in Tokyo graag om de eerste olympische 3x3 medailles gaan spelen. De extra ondersteuning is een belangrijke opsteker voor de Nederlandse Basketball Bond en de Orange Lions 3x3, om op weg naar Tokyo de concurrentie voor te kunnen blijven.

Dit jaar zijn zowel de Nederlandse mannen als de vrouwen geplaatst voor het Wereldkampioenschap 3x3 basketball in Manilla, dat van 8 t/m 12 juni wordt georganiseerd. Beide selecties zullen zich na het WK gaan richten op de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 3x3 dat van 14 t/m 16 september in Boekarest wordt gehouden.

Samenwerking  
Janssen-Fritsen voorziet partner NBB al meerdere jaren van basketbal gerelateerde materialen, onder andere bij de succesvolle Streetball Masters 3x3 Tour. Een van de merken die Janssen-Fritsen voert, is Schelde Sports, een bekende naam in de sport als het gaat om basketbaltorens.
Al een aantal jaren werken Janssen-Fritsen en de Nederlandse Basketball Bond intensief samen, om zo het 3x3 basketbal verder te laten groeien.

Terug